שיפוץ הבית – 5 טיפים שאתם חייבים להכיר

ניווט מהיר

אחרי שסיפרתם לעצמכם את כל התירוצים כמו ”שהילדים יגדלו“, ”זה עוד מוקדם“, ”שיעלו לנו קצת את המשכורות“, ”שזה יהיה הבית שלנו“ ועוד ועוד, עכשיו הבנתם שזהו, שאין יותר לאן לברוח והגיע הזמן לשפץ. הנה 5 טיפים שאתם חייבים לאמץ כאשר אתם מקבלים החלטה על שיפוץ הבית.

 

האיכות כן קובעת

אם יש משהו שלא כדאי להתפשר עליו בתהליך של שיפוץ זה איכות. שאנחנו אומרים איכות אנחנו מדברים על הכל. בעלי מקצוע איכותיים שעושים שימוש בטכנולוגיות לצד כלי עבודה איכותיים, חומרי גלם איכותיים שמובילים לגימור ברמה סופר גבוהה ואיכותית, בקיצור כל מה שאפשר לבחור איכותי, כל דבר שאפשר להעדיף תוצרת כחול לבן, אירופה או ארצות הברית ולא סין או אזור אחר במזרח, עדיף, במיוחד אם אתם רוצים להשקיע בשיפוץ ושהתוצאה תשרת אתכם לטווח הרחוק.

 

תכנון זה שם המשחק

שיפוץ הוא אחד הפרויקטים הכי מורכבים שאנחנו נכנסים אליו, שלא לדבר על יקרים ומושקעים. לכן, ככל שתהליך יהיה יותר מוקפד, יותר מתוכנן לפרטים ויותר יסודי, ככה התוצאה תהיה מוצלחת. מומלץ מאוד לתכנן בקפידה רבה את תהליך השיפוץ, שלב אחר שלב, לאפיין כל חלל בבית, להבין על אילו צרכים הבית שלנו צריך לתת לנו מענה ובעצם להבין איך אנחנו רוצים שהוא ייראה וירגיש לנו. לפי זה שווה להתעכב ולבחור את בעלי המקצוע השונים, לפי זה שווה לבחור את הספקים איתם תיצרו קשר.

 

אין כמו מראה עיניים

לפני שאתם בוחרים בעלי מקצוע כמו אדריכל, קבלן, חשמלאי מבצע או כל איש מקצוע אחר שיש לו חשיבות רבה בפרויקט שלכם, שווה ללכת ממש פיזית ולראות כמה פרויקטים אותם ביצעו. מומלץ לשים דגש על תשאול של האנשים שמראים לכם את הפרויקט, להבין איך התהליך התבצע, ממה הם מרוצים גם כמה חודשים אחרי השיפוץ ומה הם היו משנים אולי.

 

תעבדו עם תקציב

מאוד מומלץ לעבוד עם תקציב, וזאת משום שהרבה פעמים, מה שאנשים מתכננים, זה לא באמת מה שהם מקבלים. לפעמים מתחילים שיפוץ ואז צצים להם כל מיני שפנים שלא חשבנו שיצוצו. אם בוחרים לעבוד עם תקציב, תמיד יש 20-25 אחוזים אקסטרה שאנחנו שמים בצד, לכל מקרה שיגיע או לא יגיע או כל שינוי שנרצה לעשות.

 

תעשו עבודת מחקר

לפני שאתם ניגשים לקראת שיפוץ, לפני שאתם בוחרים בעלי מקצוע, דברו עם אנשים, תחליטו שאתם שואבים השראה מכל מיני מקומות, תנסו לברר מה מתאים לכם ומה פחות, במה הייתם רוצים להשקיע יותר ובמה בכלל לא ולפי זה תוכלו לבנות תכנית חכמה, הגיונית, לדאוג לכך שמרבית הציפיות שלכם יבואו לידי ביטוי ולקבל החלטות נכונות לכם.