על ענתיקות לעיצוב בית עם ניחוח קסום ומיוחד

ניווט מהיר

אנשים רבים נוטים לבלבל בין כמה מושגים והם ענתיקות, וינטג‘ ורטרו. כמובן שקיים סוג של קשר בין השלושה, משום שכולם עוסקים בישן, בשל פעם אבל אם באמת חשוב לכם להתחדש בענתיקות או יותר נכון להתיישן בהן, חשוב לעשות סדר. המושג וינטג‘ מגיע בכלל מעולם היינות והוא מתאר את המידה שבה היין התיישן. הרמה הזו מעידה על איכות המשקה. את המונח אימץ לו ללא בושה עולם האופנה והאקססוריז אבל גם בגד, חגורה, תיק או תכשיט יכול להיות ענתיקה.

 

אז מהי בעצם ההגדרה של ענתיקות?

בעוד פריט וינטג‘ מוגדר כמוצר שמלאו לו לפחות 30 שנה כל עוד הוא לא עבר את גיל 100. בעוד לקטגוריית הוינטג‘ הפחות מחמירה נכנסים גם צעצועים, רהיטים, מכוניות וספרים, במוצרי ענתיקה זה קצת שונה. כל מה שגילו עולה על 100 מוגדר ענתיקות וזה יכול להיות שולחן כתיבה ישן, כורסא, זוג פמוטים ואפילו ספר. גם רכב ישן ייחשב רכב אספנות אבל מדובר בתחום אחר לגמרי של רוכשים וקונים, ומדובר על חפצי אספנות.

 

מוצרים בגיל 15-25 שנה מוגדרים רטרו. זה הסיבה שאם אתם מעוניינים להעשיר את ביתכם באביזרי ומוצרי ענתיקה, השווקים וחנויות יד 2 הם ממש לא המקום, שכן שם נמצאים מוצרים המוגדרים וינטג‘ או רטרו.

מה הקשר בין ענתיקה לפינוי דירות?

לעומת זאת, מוצרי ענתיקה רוכשים אצל רוכשי ענתיקות אשר מגיעים בעיקר לבתים לצורך פינוי דירה. כלומר, נניח שיש בחור בן 50 שאיבד את שני הוריו וקיבל את הדירה בירושה ורוצה למכור את הנכס, הוא מזמין מפנה ירושות, מוכר לו את כל מה שנשאר בדירה והוא לא רוצה, וכך דרך אותו מפנה ירושות או רוכש עתיקות ניתן לרכוש חפצים עתיקים. המחירים משתנים ונעים בהתאם לכל מיני משתנים כמו המקום שממנו האביזר מגיע, ממה הוא עשוי, כמה שנים הוא קיים ועוד.